लिम्वूवान डट व्लगस्पोट डटकम,काठमाडौं
यो कुरा त सबैलाई थाहा छ कि चियामा एण्टि–ओक्सिडेण्ट हुन्छ। जो तौल घटाउन पनि सहायक सिद्ध हुन्छ। तर एक नयाँ रिसर्चका मुताबिक यदि चियामा दूध मिलाएर दिइयो भने चाहिं मोटोपनसंग लड्ने तत्व त्यत्ति प्रभावकारी हुदैन। भारतीय वैज्ञानिकद्वारा गरिएको रिसर्च मुताबिक चियामा चिल्लो कम गर्ने कैयौं तत्व रहेको हुन्छ, तर गाईको दूधमा पाईने प्रोटीनले चिल्लो कम गर्ने चियाको २१२मतालाई प्रभावित पार्न सक्छ। चियामा पाइने ''थीफलेविन्स'' र ''थिरोबिगिन्स''शरीरको बोसो घटाउने र कोलेस्ट्रोल कम गर्न सहायक हुन्छ। असमको टी रिसर्च एसोसिएशनका रिसर्चरहरूले मुसामा शोध गरेपछि यो थाहा पाए कि उच्च चिल्लोयुक्त भोजन गर्ने मुसाको तौल घटाउनमा ''थीफलेविन्स'' र ''थिरोबिगिन्स'' जस्तो तत्वले काफी अहम भूमिका निभाएको हुन्छ।
No comments:
Post a Comment